Aquest mes de febrer us volem explicar el projecte del Camí Escolar.

L’escola va treballar en aquest projecte els darrers dos últims cursos. Es liderava des de l’Ajuntament de Barcelona i el seu objectiu era potenciar la independència i la seguretat dels alumnes en el camí de la seva casa al centre escolar.

La comissió de treball estava formada per professors del col·legi i dos membres de la junta de l’AMPA, que es reunien cada trimestre amb un membre de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona.

Algunes accions que es van emmarcar dins d’aquest projecte són:

  • Informar les famílies en actes de l’escola.
  • Tallers de xapes.
  • Enquestes per part dels alumnes de l’ESO amb les seves tauletes, i mitjançant la plataforma, sobre el camí de cada família.
  • Formació emmarcada dins de “L’Escola de Parells” per als alumnes amb els seus pares de 6è de primària que anaven a passar a l’ESO.
  • Escenificació de la situació del col·legi amb els edificis emblemàtics que es troben al seu voltant.
  • Recreació del pla aranya prenent com a exemple a tots els membres de la junta. Amb fils es marcaven els diferents recorreguts i el mitjà de transport que utilitzaven.

Amb aquestes accions, entre tots, es va dibuixar un plànol amb tots els punts que es podien considerar conflictius o perillosos. D’aquesta manera hem millorat la independència i la seguretat dels alumnes en el recorregut de casa seva a l’escola.
Malauradament, el projecte es va paralitzar l’any passat per culpa de la pandèmia i fa poc hem rebut una carta on l’ajuntament indica que el projecte ha finalitzat.

Entre tots havíem arribat a diverses conclusions:

  • La parada d’autobús que es troba a la porta de l’escola resulta molt perillosa, així com la del sentit contrari perquè hi ha poca visibilitat per als cotxes que s’incorporen a la ronda.
  • És necessari més aparcament per a bicis així com prolongar el carril bici en el pg. Valldaura fins a pl. Karl Max perquè els vianants caminin tranquils i no es vegin assetjats en aquest tram.

 Per concloure, com ja sabeu el pròximament seran les inscripcions per curs 21/22 i per això us animem a donar a conèixer la nostra escola entre els vostres familiars i coneguts que estiguin buscant escola per al curs vinent.

Gràcies a tots per la vostra col·laboració.

AMPA Scala Dei

Per a més informació:
Web     www.ampascaladei.com 
Mail     info@ampascaladei.com 
Facebook  www.facebook.com/ampa.scaladei.94